Kloning: Å dyrke frem nye kulturer fra vevsbiter fra sopp eller mycelium. Dette gjøres oftest på agar, med den hensikt å isolere særlige egenskaper fra en sopp eller myceliumkultur.

Hobbykloning Å velge ut en sopp fra en flush, som har egenskaper som rask vekst, størrelse, bedre vekst på bestemte substrater eller under særlige forhold (in-vitro, casing, PF-style etc.) eller andre ønskelige egenskaper. Det må selvfølgelig jobbes så sterilt som muligt, i glove-box eller slikt. Soppen kuttes opp og vevsbiter kuttes ut med en steril skalpell, fra midten av stilken eller cap'en. Vevsbitene bades i H2O2 oppløsning i noen sekunder og overføres til et substrat. Mycelium vokser ut fra bitene og koloniserer substratet. Dette myceliumet skulle nå ha de samme egenskapene som den soppen man startet med og resultere i bedre høst. Når man så frukter dette myceliumet så kan man igjen klone den fineste soppen og i teorien forsette sånn i det uendelige. Man isolerer en substrain av den opprinnelige multispore kulturen ( kulturen startet med mange sporer, fra et sporeprint). Det utvelges en sopp av et flush, med egenskaper som fort vækst, størrelse, bedre vækst på bestemte substrater eller under serlige forhold(in-vitro, casing, PF-style etc.) eller andre ønskelige egenskaper. Der må selvfølgelig jobbes så sterilt som muligt, i glove-box eller slikt. Soppen kuttes opp og vevs biter kuttes ut med en steril skalpel, fra midten av stilken eller cap'n. Vevs bitene bades i H2O2 oppløsning i noen sekunder og overføres til et substrat. Mycelium vokser ut fra bitene og koloniserer substratet. Dette mycelium skulle nå ha de samme egenskapene som den soppen man startet med og resultere i bedre høst. Når man så frukter dette mycel kan man så igjen klone den fineste soppen og i teorien forsætte sånn i det uendelige. Man isolerer en substrain av den opprinnelige multispore kultur ( kultur startet med mange sporer, fra et sporeprint).

Det finnes flere mer eller mindre avanserte muligheter. Det enkleste er nok å ha vevsbitene oppi et glass med vann og noen glassbiter. Glasset ristes voldsomt til bitene er fullstendig oppløst eller kuttet i mikro biter. Så tar man en sprøyte, suger opp vannet med mikro vevsbitene, og bruker dette til å inokulere whatever substrat det skulle være. En annen mulighet er å starte en liquid culture på samme vis som når man lager LC fra sporer. Ennå en mulighet er å ha vevsbitene oppi glass eller poser med kokt og sterilisert korn.

Når substratet er 100% kolonisert kan man injisere vann, riste, slikt det kommer masse små mycel biter i vannet, suge det oppi sprøyten igjen og bruke dette til å inokulere større mengder substrat. Kaker, poser, LC eller vad man driver med. Eller man kan spawne de koloniserte korn direkte hvilket bare har større kontaminerings fare enn injisering. Alt må selvfølgelig foregå så sterilt som muligt, sprøyte spisser varmes til rødgløtende hver gang de har vært i kontakt med noe, H2O2 sterilisering av vev, jobbe i gloveboks, trykkoke substrater etc.

Det går og an å klone tørket sopp, man må bare rehydrere biter av soppen først. Ha de i vann i 12-24 timer og da ellers samme tek - bade i H2O2 og over føre til et substrat.

Fungifun's cloning for simple minds


Siste endring utført February 06, 2006, at 12:38 PM