Oversatt fra erowid cacti vaults;visionary cacti. ..work in progress

Meskalinholdige kaktuser

Cereus
 • C. jamacaru ( de Candolle )
  Denne kaktusen er hjemmehørende på den brasilianske kysten mot ørkenen på innlandet. Nå er den vidt spredt og dyrket så langt bort som de vest indiske øyer. Har en kort, treaktig stamme som er ca. 35 cm tykk, den kommer opp i en høyde på 10 meter og har 7-8 ribber. Den har et varierende antall pigger. Unge planter er blek blå i fargen som mørkner med alderen.
  Blomstene er grønnlige med hvitt inn mot midten, og det lages store røde frukter.

  Innhold:
  Tyramin. Det er også rapportert om spor av meskalin.Gymnocalycium
 • G. gibbosum ( Haworth )
  Tilhørende i provinsene Negro og Chubut i sydlige argentina. Kjennes igjen på den kuleformede, mørkegrønne stammen på opptil 60 cm høy. Kaktusen har innsukne puter med 7-10 kraftige, blekbrune pigger. Fremstående, uregulært formede utvekster delt av dype furer. Den har 12-19 ribber.
  Blomstene er 6 til 7 cm lange, og de er hvit til rosa og er ganske store i forhold til størrelsen av selve kaktusen. Først beskrevet i 1812.
  Planten trenger en varm sommer i en stund, og kan tolerere kulde men tåler ikke frost. Spres ved frø eller skudd.

  Innhold:
  Meskalin.  Islaya
 • I.minor (Backberg)
  Oppkalt etter byen Islaya, som er lokalisert i stillehavskysten av Peru.
  Hjemmehørende i byen Mollendo i forbergene av Andes i sydlige Peru.
  Det er en saktetevoksende art med en enslig stamme som har 17 ribber, vokser til den er 13 cm høy. Den har tettsittende puter med hvit-grå filt toppet med 20 eller mer skarpe, slanke pigger som sitter sammen i en sirkel. Gyldne blomster som er opptil 2 cm vide, kuleformede, hårete, rød frukt. Disse blomstene formes i midten av den stoffaktige tuppen av planten,
  klynget til den lenge etter at den har visnet. Arten kanogså klassifiseres som Noeporteria islayensis.

  Innhold:
  Corypallin, hordein, meskalin(0,002%), 3-methoxytyramin, pellotin, phenethylamin, 3,4-dimethoxy-phenethylamin(0.008%), tyramin, N-methyltyramin.  Lophophora
 • L. diffusa
  En hellig plante som holdes høyt ansett av mange mexicanske indianere. Sjelden og meget saktevoksende kaktus som vokser alene på et begrenset område i det fri. Nå er den desverre utrydningstruet.En 2 årig plante kan være så liten som 2 cm i diameter. Denne kaktusen er myk, gulgrønn i fargen, har et ubestemt antall "ribber" og har en ca. 15 cm konisk, gullerotformet rot. Den er veldig lik i utseende som sin mer kjente slektning. Blomstrer i sitt tredje år, med lysegule blomster.
  Den er piggløs og virker som å forsvare seg selv ved å bare såvidt stikke opp av jorda, og har en ekstremt bitter smak.
  Inneholder bare spor av meskalin. Og på grunn av sitt høye innhold av tetrahydrdo-isoquinoliner(?isoquilines) produserer den et drømmelignende delerium med realistiske hallusinasjoner likt Datura alklaloidene.

  L. diffusa ser ut til å være en tidligere evulosjonær form av L. williamsii.

  Innhold:
  Anahalinin, anhalonidin, hordenin, isopellotin, meskalin, N-methylmeskalin, O-methylpellotin, pellotin.
 • L. echinata

  Innhold:
  Meskalin.
 • L. fricii

  Innhold:
  Meskalin, pellotin.
 • L. jourdaniana

  Innhold:
  Meskalin, pellotin.

 • L. williamsii
Også kjent som peyote. Først beskrevet av den vestlige verden i 1560. Er uten tvil den mest kjente og mest brukte av alle psykoaktive kaktusene. Den er oppkalt etter Nahuatl(Aztekernes navn på "silkekokong") pga. av dens ullete ansamling i midten. Den er en piggløs , blå-grønn knappformet kaktus med en lang, konisk rot.
Den er hjemmehørende i de tørre delene av mexico og nordlige texas. Sukkulentens topp måler til ca. 8 cm i diameter, og er delt i 5-14 avrundede, vertikale, mer eller mindre distinkte ribber, mens gamle planter har opp til 14. Hver enkelt knoll på kaktusen har flate, små puter med ansamlinger av hår. Yngre planter starter med bare 4 ribber, mens gamle har opptil 14. Peyote er en av de få kaktusene som har pigger kun når de er små spirer.

Det er flere forskjellige fremkultiverte variasjoner av L. williamsii, inkludert caespitosa, decipiens, pentagona og texana. Denne kaktusen ble klassifisert som en utrydningstruet art av den mexicanske regjeringen i 1991.

Planten blomstrer med en eller flere rosa-hvite traktformede blomster som vokser fra kaktusens hode omkranset av lange hår. Frukten er rød og klubbeformet, men små svarte frø.

Noen stammer, inkl. Huichol, kjenner igjen to distinktive former av kaktusen;
-Kaktusen kalt Tzinouritehua-hikiri(Gudens Peyote), som er den store, meget bitre og selvsagt mest potente formen.
-Kaktusen kalt Rhaitoumuanitari-hikuri(Gudinnens Peyote), er den formen som sies å være den mindre og mer akseptabel for sansene.
Men nå tror man likevel at det er samme art, men i forskjellig alder.

Peyote er en av de mest saktevoksende platnene som eksisterer, og bruker 13 år eller mer på å modne. eldre kaktuser har generellt et høyere alkaloidenivå enn yngre planter. De eldste plantene er tilbedt av indianerene som "Faren til Bestefar Peyote", og er ofte brukt som amuletter eller plassert på et alter tilbedt som et hellig objekt. En kaktus på størrelse med en baseball vil være over 30 år gammel.

Det er oppdaget over 60 alkaloider i denne planten som er beskrevet som en "liten, grønn, kjemisk fabrikk".
Peyote er kjent for å inneholde 56 nitrogeninnholdige komponenter som er avledet fra en tyrosine base, i tillegg til 20 tyramine-lignende alkaloider. Maskalininnhold verierer vanligvis fra rundt 3-6%, i tørr vekt avrundet til omtrendt 4%, men er fortsatt varierende. Mesteparten av alkaloidene som er tilstede kan bli klassifisert som B-phelentaminer?(B-phelentamines) som meskalin eller tetrahydraoisoquinoliner?(tetrahydrooisoquinolines) som hordein(hordeine).
Disse kjemikaliene har forskjelig struktur fra LSD på den måten at de ikke har en komplett indole ring(?). Meskalin innhold fra fersk, utørket kaktus er rapportert til 0,4%.

Peyoten forplantes via frø eller skudd, og disse kaktusene vil tolerere noe kulde dersom de holdes helt tørre, uten frost.

Innhold:
N-acetyl-3-methoxy-4,5-diamethylphenethylamin, alanin, anhalamin, anhalidin, anhalinin, anhalodinin(14% av det totale alkaloideinnholdet), anhalonin, anhalotin, 3,4-dihydroxy-5-methoxyphenenthylamine, epinin, dopamin, 3,4-dimethoxyphnethylamin,N-acetylanhalamin, N-acetylanhalonin, N-formylanhalamin, N-formylanhalilin, N-formylanhalonidin, N-formylanhalonin,N-formyl-O-methylanhalonidin, N-formyl-3.methoxy-4,5-dimathoxyphenethylamin, glysin(glycine, 8% av det totale alkaloide innholdet), hordenin(hordenine), 3-hydroxy-4,5-dimethoxyphenethylamin(1-5% av det totale alkaloide innholdet), isoanhalamin, isoanhaloidin,3-hydroxy-4,5-dimetoxy-N-methylphenethylamin, isoanhalidin, isopellotin, lophophorine (5% av det totale alkaloideinnholdet), 3-hydroxy-4,5-dimethoxy-N,N-dimethoxyphenethylamin, lophorin, lophotin, iodid, meskalin(30% av det totale alkaloideinnholdet),meskalin citrimid, meskalin maleimid, meskalin succinimide, isocitrimid lacton meskalin, N-acetylmeskalin, N-formylmeskalin,N-methylmeskalin, meskalotam, 3-methoxythyramin,3-methoxy-N-methyltyramin, 3-methoxy-N,N-dimethyltyramin, O-methylanhalonidin,O-methylpeyoxylisk syre, N-methyltyramin, pellotin (17% av totalt alkaloide innhold), peyoglunal, peyoglutam, peyonin, peyophorin, peyouvisk syre, peyotine iodid, peyoxylisk syre og tyramin.Myrtillocactus
 • M. geometrizans
  Naturlig tilholdsted er i det sentrale mexicanske platået. En trelignende plante med distinktive opadgående kurvede grener. Stammer har 4-5 wide ribber som bærer såvidt stofflignende puter plassert langt fra hverandre. Den har 5 små, reddikkbrune pigger i spiralform. Hver pute har flere korte, grønnlige blomster. Den spiselige frukten er lys blå og rund, den ligner på blåbær i utseende.

  Innhold:
  Meskalin.Opunita
Flere av artene i denne store slekten blir brukt som en tilsetning i ayahuascabrygget av flere sør-amerikanske indianerstammer. Det er en vanlig type kaktus som vokser naturlig fra sydlige canada til Magellan kanalen(strait of Magellan) i sør, og har spredt seg via. introdukjson over hele verden.

Artene i denne slekten er delt i to distinktive former; "Prickly pear"(flate stammer og ingen pigger), og "Cholla". Begge disse typene kan brukes til å pode peyote. Det er over 160 kjente arter av Opunita.

 • O. acanthocarpa
Innhold:
Meskalin, 3-4-dimethoxyphenethylamin, 4-hydroxy-3-5-dimethoxyphenethylamin. • O. basilaris

  Innhold:
  Meskalin(0.01%), 4-hydroxy-3-5-dimethoxyphenethylamin.

 • O. cylindrica
  Hjemmehørende i Ecuador og Peru, hvor den vokser i sandrik eller grusrik jord.

  Innhold:
  Meskalin (0.9%).

 • O. echinocarpa

  Innhold:
  Meskalin(0.01%), 3-4-dimethoxyphenethylamin(0.01%), 4-hydroxyphenethylamin(0.01%).

 • O. fiscus-indica

  Innhold:
  Meskalin, tyramin, N-methyltyramin.

 • O. imbricata
  Hører hjemme fra det sørvestlige USA til Mexico.

  Innhold:
  Meskalin, 3-methoxytyramin, 3-4-dimethoxy-phenethylamin, tyramin.

 • O. invicta

  Innhold:
  Meskalin, tyramin,N-methyltyramin.

 • O. spinosior
  Kommer fra det sørvestlige USA til Mexico.

  Innhold:
  Meskalin (0,00004%), 3-methoxytyramin(0.001%), tyramin(0.002%), 3-4-dimethoxyphenethylamin.  Pereskia
 • P. corrugata
  Kaktusen er fra Nordvestlige Mexico.

  Innhold:
  Tyramin, meskalin, (0.0005%), 3-4-dimethoxytyramin, 3-methoxytyramin.

 • P. tampicana
  Fra Tampico, Mexico.

  Innhold:
  Tyramin, meskalin(0.001%), phenethylamin, 3-4-dimethoxyphenethylamin, B-hydroxy-4-methoxyphenethylamin.Pereskiopsis

 • P. scandens
  Fra Yucatan regionen fra Mexico til Guatemala. Det er 11 kjente arter i denne slekten. Dette er en uvanlig bladbærende kaktus.

  Innhold:
  Meskalin, (0.0002%), tyramin, 3-4-dimethoxyphenethylamin.Polaskia
 • P. chende

  Innhold: Meskalin, (0.01%), 3-4-dimethoxyphenethylamin(0.01%), 4-hydroxy-3-5-dimethoxyphenethylamin(0.01%).Pterocereus
 • P. gaumeri

  Innhold: Meskalin, 3-4-dimethoxyphenethylamin(.01%), pterocerein, deglucopterocerein, 4-hydroxy-3-5-dimethoxyphenethylamin(0,01%), N-oxidedeglucopterrocerein.Stenocereus
Generellt en stor, trelignende kaktus rapporter til å inneholde meskalin og steroler(?sterols). Er hjemmehørende fra Baha-ørkenen til Haiti, alt etter hvilken art det er. Trenger beskyttelse mot frost og tåler ikke kulde.

 • S. beneckei

  Innhold:
  Meskalin, 3-4-dimethoxyphenethylamin(0,01%), 4-hydroxy-3-5-dimethoxyphenethylamin(0.01%)

 • S. eruca

  Innhold:
  Meskalin, 3-4-dimethoxyphenethylamin(0.01%), 4-hydroxy-3-5-dimethoxyphenethylamin(0,01%).

 • s. stellatus

  Innhold:
  Meskalin, 3-4-dimethoxyphenetylamin(0.01%), 4-hydroxy-3-5-dimethoxyphenethylamin(0.01%).\\\
 • S. treleasei

  Innhold:
  Meskalin, 3-4-dimethoxyphenethylamin(0,01%), 4-hydroxyphenethylamin(0.01%).

Stetsonia
 • S. coryne
  Hjemmehørende fra sentralt i Argentina til nordvestlige Paraguay og sørøstlige Bolivia. Denne lange stearinlysformede planten vokser til den er ca. 8 meter, med blå-grå stammer som har 8-9 avrundede ribber og grunne furer.
  Kaktusen har filtlignende puter som hver bærer 7-9, 3 cm lange pigger. Den blomstrer om natten med rørformede blomster, som er hvite med grønne kanter.
  Kaktusen dyrkes sjeldet fram.

  Innhold:
  Anhalidin, anhalondin, corynin, 3-4-dimethoxyphenethylamin, meskalin, 3-methoxytyramin, N-methyltyramin, tyramin.  Tricocereus

 • T. bridgesii
  Hurtigvoksende, slank og søyleformet.

  Innhold:
  Meskalin, tyramin, 3-methoxytyramin, 3,4-dimethoxyphenethylamin.

 • T. cuzcoensis
  Kommer fra Cuzco i Peru.

  Innhold:
  Tyramin, 3-methoxytyramin, meskalin, 3-methoxy-4,5-dimethoxyphenethylamin.

 • T. fulvilanus
  Enorm og søyleformet.

  Innhold:
  Meskalin, tyramin, N-methyltyramin.

 • T. macrogonus
  Er enorm og søyleformet.

  Innhold:
  Meskalin, tyramin, 3-methoxytyramin, 3,4-dimethoxyphenethylamin.

 • T. pachoi
Kjent som San Pedro. En vanlig dekorativ kaktus som fortsatt er tilgjengelig for landskapsarkitektur fra lokale gartnerier,
spesielt i ørkenområder i amerika. Hos indianerene er kaktusen kjent som Den hellige kaktusen av de fire vinder(the four winds)
Denne planten kommer fra de vestlige hellingene av Andesfjellene i Peru, Bolivia og Ecuador hvor den kan bli over 5 meter høy.Det er en ekstremt hardfør kaktus som takler kalde klimaer ganske bra da den i naturlige omgivelser vokser ihøyder på opptil 3000 meter. San Pedro er meget hurtigvoksende, i gjensomsnitt vokser den en halvmeter i året . Når den er voksen er planten stor og har flere grener fra stammen, som vokser som en stor busk når den blir gammel. Den er søyleformet, men 4-8 brede og avrundede ribber, 6 eller 7 ribber er det mest vanlige. Veldig sjeldent er det med den 4 ribbede varianten, som er høyt priset hos indianerene.
Planten karakteriseres ved å ha 1-4 små pigger pr.pute som er mørkegule eller brune i fargen.

Alkaloidene som er tilstede, inkludert meskalin, finner man bak den første cm av huden. Det grønne kloroformholdige vevet under hodet ser ut for å være der hvor mesteparten av alkaloidene samles opp. Det nærliggende hvite vevet har lave eller mangler totalt de aktive ingridiensene. Den trelignende kjernen er også betraktet som tilnærmet alkaloidefri.(Kan inneholde noen alkaloider som kan påvirke effekten etter inntak)

Gamle individer har nydelige nattblomstrende blomster(?) som kan være optil 22 cm i diameter og har en tiltalende lukt, som kan minne om "strand-nøtt-gummi". Desverre er den vanskelig å få inn i blomstring, spesielt i nordlige breddegrader.

Kaktusen trives best i mineralrik, godt drenert jord som inneholder noe organisk materiale. Liker å ha det lyst men ikke direkte sollys og kan tolerere rikelig med vann. Den klarer seg bra innendørs i potter. Naturlig tilholdsted har jord som har mye humus/kompost og mineraler,
mye regn og maksimal eksponering for sol og vind. Arten er også populær som podebase for mindre, saktevoksende kaktuser.
San Pedro brukes tradisjonelt sett til spådom, diagnosering av sykdommer, finne mistet eller stjålet eiendom, og for å eie/ha kontroll over en annens sjel. En form av den orginale San Pedro religionen er fortsatt i live, rundt Huacananda i Peru.

Det har blitt foreslått at T. pachanoi bare er en variant av den sjeldnere T. peruvianus, med mindre pigger og er mindre tolerant ovenfor sollys. Jeg(San Pedro Fanatic) er ikke enig det utsagnet med tanke på at begge artene kan formere seg ved hjelp av hverandre og mange hybrider eksisterer. Sannsynligvis har en av disse hybridene vært utgangspunkt i observasjonen.

Innhold:
Meskalin(0.11-2,3%), 3,4-dimethoxyphenethylamin, 4-hydroxy-3-mathoxyphenethylamin, 3-hydroxy-4,5-dimethoxyphenethylamin, 4-hydroxy-3.5-dimethoxyphenethylamin, anhalonidin, anhalinin, hordein, tyramin, 3-methoxytyramin. • T. peruvianus
  Også kjent som 'Peruvian fence post' og 'Peruvian Tourch'. Denne kaktusen stiger raskt i popularitet da den er nesten like hurtigvoksende som T.pachoi, men har et høyere meskalininnhold. Som et resultat av å være hurtigvoksende er den enorm som voksen og søyleformet.
  Den er lett tilgjengelig i Peru, men er sjelden som dekor i USA. Arten er kjent for å vokse på klippehyller og la de tunge armene, som kan bli opptil 5 meter lange, dingle nedover klippene.

Noen studier rapporterer opptil 10% meskalininnhold av tørr vekt, men et litt mer fornuftig og troverdig tall ligger på skalaen mellom 1-3%.Den inneholder bare noen få andre psykoaktive aklaloider, hovedsaklig tryptaminer i mye lavere proposjoner.

Innhold:
Meskalin(0.82%), 2-choromeskalin(.0.02%), tyramin(0.009%), 3-methoxytyramin(0.01%), 3,4-dimethoxyphenethylamin, 4-hydroxy-3,5-dimethoxyphenethylamin (0.004%).

 • T. spachianus
  Innhold:
  Hordein, N-methltyramin (0.007%), candicin(0.01%), meskalin, tyramin.

 • T.strigosis
  Denne planten er tilhørende i vestre argentina, en vanlig plante i forbergene i Andes. Den var engang klassifisert som Cereus. Kaktusen vokser som en stor, buskaktig vekst opptil 1 meter vid og 60 cm lang. Stammen har 12-18 flate ribber, tettsittende puter som hver har 20 pigger. En saktevoksende art, som blomstrer om natten med kritthvite, duftende blomster.

  Innhold:
  Candicin, hordein, meskalin, tyramin.

 • T. taquimbalensis
  Kommer fra Bolivia.

  Innhold:
  Meskalin(50% av totalt alkaloideinnhold), hordein, 3,4-dimethoxyphenethylamin, 3-methoxytyramin.

 • T.terscheckii
  En lang og trelignende kaktus som kommer fra Catamarca i Argentina.

  Innhold:
  Meskalin, trichocerein.

 • T.validus
  Denne dvergkaktusen er klumpete med rosa blomster. Er hjemmehørende i Bolivia.

  Innhold:
  Meskalin er dominerende i en rik miks av alkaloider.

 • T.werdermannianus
  Lang, søyleformet plante som kommer fra Bolivia.

  Innhold:
  Meskalin, tyramin, 3,4-dimethoxyphenetylamin, 3-methoxytyramin, 4-hydroxy-3,5-dimethoxyphenethylamin.


Siste endring utført February 06, 2006, at 12:38 PM